«Опозиційна платформа – За життя» отримали листи для збору підписів за імпічмент Зеленського

П'ятниця, 19 лютого 2021, 14:02
Відповідні документи для збору підписів фракції «ОПЗЖ» передали в апараті Верховної ради
«Опозиційна платформа – За життя» отримали листи для збору підписів за імпічмент Зеленського

Фракція «ОПЗЖ» у Верховній Раді отримала від апарату парламенту спеціальні підписні листи для збору підписів нардепів за імпічмент Презизента Володимира Зеленського. Про це повідомив співголова фракції «ОПЗЖ» Юрій Бойко.

«Отримали (підписні листи – ред.).

Ми вже бачимо, що дали сигнал суспільству, що цей процес ми починаємо, оскільки, на нашу думку, з боку президента дуже багато порушень. Ми цей процес запустили», – сказав Юрій Бойко і додав, що процедура імпічменту досить складна і передбачає кілька стадій. Спочатку потрібно зібрати підписи 226 нардепів про підтримку проведення імпічменту, а потім «народний імпічмент підпишуть люди».

Зазначимо, що в «ОПЗЖ» вирішили почати процедуру імпічменту Президента України Володимира Зеленського після того, які він свої указом запровадив рішення РНБО про санкції проти нардепа від «ОПЗЖ» Тараса Козака, які перебдачають, у тому числі, припинення трансляції «телеканалів Медведчука», а саме «112 Україна», NewsOne та ZIK. Партія запевняє, що Зеленський порушив Конституцію, закони, принципи демократії та верховенства права. В Офісі президента заявили, що санкції не є зазіханням на свободу слова, а є виключно боротьбою із «чужорідної пропагандою».

comments powered by HyperComments