Україна буде просити Євросоюз про санкції

П'ятниця, 19 лютого 2021, 13:20
Нові санкції українське МЗС проситиме через порушення прав людини в окупованому Криму
Україна буде просити Євросоюз про санкції

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба анонсував нове звернення України до Євросоюху із проханням застосувати нові санкції у зв’язку із порушенням прав людини в окупованому росіянами Криму. Про це очільник МЗС заявив сьогодні, 19 лютого 2021 року під час брифінгу в Києві.

Кулеба заявив, що останні репресії проти кримських татар будуть обговорюватися на Генеральній асамблеї ООН, а від учора МЗС України почало підготовку для перемовин із ЄС із цього питання.

«Ще минулого року я закликав ЄС застосувати санкційний механізм у відповідь на порушення прав людини у Автономній республіці Крим. Ми будемо послідовно наполягати на тому, що нові санкції мають бути запроваджені саме за такі порушення прав людини», – сказав очільник українського МЗС.

«Тому вже незабаром, можливо, навіть сьогодні, я підпишу ці документи, ми знову звернемось до ЄС з таким проханням», – додав він.

Раніше, на початку лютого, Дмитро Кулеба у розмові із головним дипломатом ЄС Жозепом Боррелем обговорив питання покарання Росії через нові санкції Євросоюзу за порушення прав людини в окупованому Криму.

comments powered by HyperComments