Очільник українського МЗС каже, що непокоїтися через відсутність контактів Зеленського і Байдена не варто

П'ятниця, 19 лютого 2021, 12:40
За словами Дмитра Кулеби, Байден зараз «зосереджений на внутрішньополітичному порядку денному»
Очільник українського МЗС каже, що непокоїтися через відсутність контактів Зеленського і Байдена не варто

Міністр зовнішніх справ України Дмитро Кулеба заявив, що робота над організацією розмови між президентами України і США Володимиром Зеленським і Джо Байденом, однак очільник США зараз «зосереджений на внутрішньополітичному порядку денному». Про це Кулеба заявив сьогодні на брифінгу в Києві.

«Ми працюємо над організацією цієї розмови (Зеленського і Байдена – ред.). Про брак комунікації між Україною і США говорити не варто. Доказом є хоча б моя нещодавня розмова з держсекретарем Ентоні Блінкеном», – сказав Кулеба.

Кулеба каже, що у четвер отримав останній звіт з посольства у Вашингтоні про контакти з представниками нової адміністрації, і він не бачить причин для занепокоєння.

«В тому числі вони обговорювали майбутній контакт між нашими президентами. Ведеться нормальна планова робота, підготовка до цієї розмови»,  – сказав український міністр і додав, що президент США «практично звів до нуля усі міжнародні контакти і зараз зосереджений на внутрішніх справах».

«Ви можете подивитися на сайт Білого дому і побачити, які телефонні розмови останнім часом проводив президент США Джо Байден. І побачите, що кількість його міжнародних контактів є зведеною практично до нуля. Більше того, Білий дім оголосив, що через карантинні обмеження зустрічі переводяться в онлайн-режим. Президент Байден зараз дійсно зосереджений на внутрішньополітичному порядку денному», – зазначив Дмитро Кулеба.

Одразу після інавгурації Джо Байдена 20 січня посол України в США Володимир Єльченко розповів, що посольство працює над телефонним контактом президентів, і, на його думку, «це буде досить швидко».

comments powered by HyperComments