Венедіктова каже, що у «справі Татарова» немає права давати політичних оцінок

Четвер, 18 лютого 2021, 14:32
У четвер 18 лютого Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова звітувала з трибуни Верховної Ради.
Венедіктова каже, що у «справі Татарова» немає права давати політичних оцінок

Очільниця української прокуратури Ірина Венедіктова заявила, що у справі, яку порушили щодо заступника керівника Офісу Президента Олега Татарова вона немає права давати політичні оцінки. Про це Венедіктова заявила сьогодні із трибуни Верховної Ради.

«По Татарову було виконано рішення суду, яке дійшло до касації.

Питання відсторонення осіб, які не працюють в Офісі Генерального прокурора, це питання не до мене…

Питання «Беркутівців» – це політичне питання. Політичних оцінок я не даю.

Якщо ви бачите щось у кримінальній юстиції, у кримінальному провадженні, будь ласка, тут уже моя сфера відповідальності», – заявила Ірина Венедіктова у відповідь на запитання нардепів про її позицію щодо справи Олега Татарова, якого досі не відсторонили від посади і який під час Євромайдану був речником МВС та інших силових структур.

Зазначимо, що про розслідування НАБУ справи стосовно заступника очільника Офісу Президента України Андрія Єрмака Олега Татарова стало відомо 1 грудня 2020 року. 14 грудня Печерський суд ухвалив передати справу, в якій фігурує Татаров, від НАБУ до Держбюро розслідувань. У НАБУ на це відповіли, що такі рішення суперечать закону.

18 грудня в.о. керівника САП Максим Грищук підписав підозру Татарову.  Її планували вручити 18 грудня. Детективи НАБУ також отримали право на затримання Татарова і проведення обшуків в Офісі президента і за місцем проживання Татарова.

В Офісі генпрокурора заявили, що НАБУ повинне передати справу Татарова, оскільки досудове розслідування в ній має провадити СБУ.

comments powered by HyperComments