Україна і Північа Македонія домовилися розвивати туризм

Четвер, 18 лютого 2021, 10:51
Домовленостей досягнуто під час першої туристичної онлайн-конференції «Україна – Північна Македонія».
Україна і Північа Македонія домовилися розвивати туризм

Заступник міністра закордонних справ України Дмитро Сенік у середу взяв участь у першій туристичної онлайн-конференції «Україна - Північна Македонія».

«За сприяння МЗС України у ході заходу відбулося віртуальне підписання Меморандуму про співпрацю та взаємодію в сфері туризму між Національною туристичною організацією України та Агенцією з розвитку та підтримки туризму Республіки Північна Македонія», – повідомляє в середу прес-служба МЗС України, передає «Інтерфакс-Україна».

Меморандум спрямовано на розвиток туристичного бізнесу та збільшення кількості туристів України та Північної Македонії, просування нових туристичних продуктів, популяризацію історичної та культурної спадщини, реалізацію спільних проектів, обмін досвідом у питаннях безпеки, якості та інновацій у сфері туризму.

У зверненні до учасників конференції Сенік зазначив, що розвиток сфери туризму сприятиме подальшій активізації економічних відносин України і Північної Македонії: «Минулого року Північна Македонія посіла третє місце серед країн балканського регіону за обсягом двосторонньої торгівлі з Україною. Незважаючи на вплив пандемії COVID-19, нам вдалося досягти найвищих показників за останні вісім років. Розвиток сфери туризму має посилити подальшу економічну взаємодію».

За словами Сеніка, встановлення прямого діалогу між Національною туристичною організацією України та Агентством з розвитку і підтримки туризму Північної Македонії дозволить зробити співпрацю в сфері туризму більш системною і взаємовигідною.

Дипломат наголосив, що підтримка просування українського туристичного потенціалу стоїть серед ключових пріоритетів роботи МЗС України на економічному напрямі.

comments powered by HyperComments