Єврокомісар від Угорщини Олівер Варгеї потрапив у перелік ворогів України на сайті «Миротворець»

Четвер, 18 лютого 2021, 10:09
Щоправда, адміністрація сайту оперативно видалила сторінку Варгеї із сайту
Єврокомісар від Угорщини Олівер Варгеї потрапив у перелік ворогів України на сайті «Миротворець»

Сайт «Миротворець» вніс угорського єврокомісара з питань політики сусідства та розширення ЄС Олівера Варгеї у свій список «ворогів України», але станом на ранок четверга видалив його сторінку. Про це повідомляє «Українська правда».

Про внесення Варгеї у список «Миротворця» у вівторок повідомили низка угорських ЗМІ. Його профіль був доступний за ось цим посиланням, але станом на ранок 18 лютого він видалений.

Втім, сторінка доступна у веб-архіві станом на 16 лютого. Як пояснюється, «Миротворець» додав члена Європейської комісії через «втручання у справи суверенної держави Україна», «дії, спрямовані на підтримку сепаратизму на Закарпатті» і «участь в пропагандистських заходах проти України».

Нагадаємо, саме вимога Варгеї закрити неурядовий сайт «Миротворець» стала однією з причин скандалу на Раді асоціації Україна-ЄС.

Офіційно це було сформульовано так: Варгеї пропонував, щоби Київ зобов’язався «розслідувати» чи то «переслідувати» тих в Україні, хто вчиняє незаконні дії «стосовно депутатів Європарламенту» і «розкриття їхніх персональних даних». Заодно Україна мала визнати, що такі незаконні дії справді відбуваються і що цей розвиток подій непокоїть як Київ, так і Брюссель. Українська делегація не погодилася на ці вимоги.

comments powered by HyperComments