В Україні подали на реєстрацію вакцину «AstraZeneca» від COVID-19

Вівторок, 16 лютого 2021, 14:35
Заявку на реєстрацію антиковідної вакцини «Oxford/AstraZeneca» подали учора, 15 лютого
В Україні подали на реєстрацію вакцину «AstraZeneca» від COVID-19

У Державний експертний центр Міністерства охорони здоров’я подали заявку про державну реєстрацію в Україні вакцини «Oxford/AstraZeneca» проти коронавірусу під зобов’язання для екстреного медичного застосування. Заявку було подано учора, 15 лютого. Про це повідомили у Центрі громадського здоров’я.

Зазначимо, що у неділю 14 лютого Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов повідомив, що поставки вакцини виробництва американської компанії «Pfizer» та німецької «BioNTech» від глобальної ініціативи COVAX (безкоштовно) «трішечки затримуються», як і поставки вакцини компанії «AstraZeneca» від індійського інституту «Serum Institute» (за контрактом). МОЗ очікує, що вакцини надійдуть 16 чи 17 лютого.

Степанов сподівається, що вакцинація проти COVID-19 почнеться до кінця цього тижня, а затримку з поставками вакцин пояснює технічними та бюрократичними проблемами, що не залежать від України.

Україна отримала інформацію від COVAX про постачання вакцин від виробника «Oxford/AstraZeneca» у розмірі від 2,2 до 3,7 млн доз у І–ІІ кварталі 2021 року. Крім того, вакцина буде закуплена за державні кошти напряму у виробників. Очікується, що мінімум 500 тис. доз вакцини «AstraZeneca» прибуде в Україну в лютому 2021 року.

Україна уклала контакти на постачання їй 12 млн доз вакцини від COVID-19, які розроблені за участю компаній «AstraZeneca» (Британія-Швеція) та «NovaVax» (США) і виробляються на потужностях «Serum Institute» (Індія).

comments powered by HyperComments