Пропрезидентська фракція вільного голосуватиме за закон про обіг зброї

Вівторок, 16 лютого 2021, 10:48
Фракція «Слуга народу» у Верховній Раді прийняла рішення про вільне голосування своїх депутатів за законопроект про обіг цивільної зброї, який розглядатимуть у четвер
Пропрезидентська фракція вільного голосуватиме за закон про обіг зброї

Депутати від фракції «Слуга народу» у Верховній Раді самостійно визначатимуться, голосувати «За» чи «Проти» законопроекту про обіг цивільної зброї, який Верховна Рада має розглядати в четвер. Про це повідомив голова комітету з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський.

«Велика дискусія, яка спостерігається в суспільстві, вона також відбувалася і у фракції, і таким самим чином думки розділилися (щодо можливості придбання у власність короткоствольної вогнепальної зброї – ред.). І тому на засіданні фракції було ухвалене рішення про вільне голосування фракції з цього питання», – заявив Денис Монастирський.

За словами Монастирського, дискусія головним чином полягала в тому, чи можливо вирішувати придбання у власність і зберігання вдома короткоствольної вогнепальної зброї (пістолета чи револьвера), як передбачає основний законопроєкт.

Водночас народний депутат «Слуги народу», голова підкомітету з держбезпеки і оборони парламентського комітету з питань національної безпеки Ірина Верещук вважає, що даний законопроєкт обов'язково повинен був пройти через комітет з нацбезпеки. Вона повідомила, що багато членів профільного комітету з цієї причини не підтримають законопроєкт про обіг короткоствольної зброї.

Зі свого боку їхній колега по партії керівник парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев зазначив, що частина законопроєкту щодо можливості придбання у власність короткоствольної вогнепальної зброї «має підтримку навіть у фракції», а також він переконаний, що законопроєкт буде підтриманий під час голосування в залі.

comments powered by HyperComments