У ОПЗЖ намагаються «відмити» Медведчука і Козака від торгівлі із Росією і ОРДЛО

Понеділок, 15 лютого 2021, 14:02
Партія «Опозиційна платформа – За життя» опублікувала дві заяви, які стосуються Віктора Медведчука і Тараса Козака
У ОПЗЖ намагаються «відмити» Медведчука і Козака від торгівлі із Росією і ОРДЛО

У «Опозиційній платформі – За життя» опублікували дві заяви, в яких спростовується зв’язок одного із лідерів партії Віктора Медведчука із нафтопроводом «Самара – Західний напрямок», а також причетність фірм Тараса Козака до торгівлі із ОРДЛО. Про це повідомляє «Українська правда» із посиланням на офіційний сайт ОПЗЖ.

«Ряд політиків і ЗМІ поширюють неправдиву інформацію про нібито зв'язок нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок» із Віктором Медведчуком. Заявляємо, що ні Медведчук, ні члени його сім'ї не мали і не мають ніякого відношення до згаданого активу, як і до поставок і реалізації дизельного палива і скрапленого газу», – йдеться у одній із заяв ОПЗЖ.

У ОПЗЖ твердять, що Верховний Суд України 1 липня 2020 року прийняв остаточне рішення у справі за позовом Віктора Медведчука до телеканалу «Прямий», Володимира Ар'єва, Назара Первака й Віктора Маруняка

Суд закрив касаційне провадження за скаргою каналу «Прямий» на рішення Печерського райсуду Києва від 25 травня 2018 року і ухвалу Апеляційного суду Києва від 21 вересня 2018 року у справі №757/72583/17 за позовом Медведчука про захист честі, гідності і ділової репутації та спростування недостовірної інформації.

За даними ОПЗЖ, суд визнав неправдивими заяви в ефірі програми «Закрита зона», в тому числі фразу: «Певні сегменти міждержавної торгівлі між Росією і Україною саме в паливно-енергетичному секторі так чи інакше контролює Медведчук. У першу чергу це поставка дизельного палива по нафтопроводу, яка контролюється близькими до Медведчука людьми, і вже актуальна тема... скраплений газ».

11 лютого 2021 року колишньому заступнику директора ДП "УкрДІАП" (Інституту азотної промисловості й продуктів органічного синтезу) повідомили про підозру у зловживанні службовими повноваженнями за неправдивий висновок до суду, в результаті чого фірма «ПрикарпатЗахідтранс» заволоділа частиною магістрального нафтопродуктпроводу «Самара – Західний напрямок».

За інформацією ЗМІ компанією «ПрикарпатЗахідтранс» володіють білоруський бізнесмен Микола Воробей і громадянин Німеччини Анатолій Шефер, останнього пов'язують із оточенням Медведчука.

«ПрикарпатЗахідтранс» експлуатує близько 800 кілометрів нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок», за яким дизельне паливо з Росії й Білорусі качають для України і транзиту до Європи.

У свою чергу, Тарас Козак спростував статтю на «Українській правді», назвавши «домислами» ув'язку діяльності його фірм із торгівлею товарами з ОРДЛО. Козак заявив, що всі приналежні йому компанії «працюють виключно в рамках українського законодавства і заборонену українським законодавством діяльність із тимчасово непідконтрольними територіями України не ведуть».

Нардеп від ОПЗЖ також запевнив, що гроші на фінансування телеканалів у нього є – і вони легальні: мовляв, у 2017-2019 роках він сплатив до бюджету України понад 42 млн. грн. податків «з абсолютно прозорого і законного бізнесу, що не викликав жодних питань і заяв із боку податкових та контролюючих органів».

comments powered by HyperComments