В Офісі Президента приховують перебування Олега Татарова на посаді

П'ятниця, 12 лютого 2021, 15:02
Так вважає нардеп від «Голосу» Ярослав Юрчишин, який скерував відповідні заяви до Офісу Генпрокурора та ДБР
В Офісі Президента приховують перебування Олега Татарова на посаді

Народний депутат від фракції «Голос» Ярослав Юрчишин сьогодні, 12 лютого 2021 року скерував заяви до Офісу Генерального Прокурора і Державного бюро розслідувань заяви про те, що в Офісі Президента України приховують перебування на посаді заступника керівника Офісу Олега Татарова. Юрчишин вважає, що таке приховування є кримінальним правопорушенням. Про свої заяви у правоохоронні органи Ярослав Юрчишин повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі «Фейсбук».

«У заяві прошу правоохоронців якнайшвидше відкрити кримінальне провадження щодо керівника апарату Офісу президента України Олексія Дніпрова за перешкоджання діяльності народного депутата України. Раніше Офіс Зеленського відмовчувався і не захотів відповідати на мої запитання, чи продовжує Татаров працювати в Офісі президента. Керівник апарату ОП тоді вирішив (або хтось йому підказав), що все завершиться на його беззмістовних відписках. Але тепер доведеться відповідати за свої дії перед законом», - написав Юрчишин.

Нардеп від «Голосу» стверджує, що Татаров і далі залишається заступником керівника Офісу Президента і, відповідно, далі відповідає за реформу правоохоронних органів, а відповідно – може впливати на слідство.

«Тому не дивно, що прокуратура та інші структури роблять усе можливе, щоб розвалити слідство. Це неприпустимо. І ми будемо з цим боротися», – підвів підсумок нардеп.

Зазначимо, що заступнику керівника Офісу Президента Олегу Татарову детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) повідомили про підозру. Татарову інкримінують надання неправомірної вигоди групою осіб із забезпечення видачі недостовірного письмового висновку судового експерта (ч. 3 ст. 369 КК України) в рамках розслідування справи про привласнення майна Національної гвардії України. Татаров відреагував на це заявою, що доведе свою невинуватість.

Адвокат Олега Татарова Олександр Кузьменко 21 грудня 2021 року повідомив, що кримінальне провадження НАБУ стосовно заступника керівника Офісу президента України стосується знижки на парковку в одному з житлових комплексів Києва, а не справи про «квартири для Нацгвардії».

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі виданню «Українська правда» повідомив, що Татаров написав заяву про призупинення своїх службових обов'язків.

Татаров 21 грудня прийшов до НАБУ, де отримав документи у своїй справі, після чого дав брифінг для журналістів. Він розповів, що надалі виконує свої повноваження у звичайному режимі, проте «ініціював передачу обов'язків іншому співробітнику Офісу Президента задля уникнення маніпуляцій».

24 грудня Офіс генерального прокурора передав кримінальне провадження за підозрою заступника глави Офісу Президента до Служби безпеки України, в НАБУ визнали це втручанням у розслідування для захисту чиновника.

 

comments powered by HyperComments