Вперше нардепу повідомили підозру в кнопкодавстві

П'ятниця, 12 лютого 2021, 11:32
Про це повідомила Генпрокурор України Ірина Венедіктова у своєму «Фейсбуку», у ЗМІ вважають, що йдеться про нардепа Владислава Поляка
Вперше нардепу повідомили підозру в кнопкодавстві

Уперше в історії України нардепу повідомили про підозру в неперсональному голосуванні – т.зв. «кнопкодавстві». Про це Генпрокурорка України Ірина Венедіктова повідомила у соцмережі «Фейсбук». Журналісти «Української правди» повідомляють¸ що йдеться про депутата від групи «Довіра» Владислава Поляка, хоча сама Венедіктова прізвище нардепа не повідомляє.

«За моїм дорученням прокурори повідомили про підозру народному депутатові України за фактами здійснення на пленарному засіданні Верховної Ради України голосувань замість іншого народного депутата. Це перший у нашій практиці випадок притягнення до відповідальності за ст. 364-2 Кримінального кодексу України», – повідомила Ірина Венедіктова.

«Українська правда» повідомляє, що депутат Владислав Поляк неодноразово голосував за свого колегу із використанням його персональної картки у лютому 2020 року під час розгляду поправок до законопроєкту щодо обігу земель сільськогосподарського призначення.

Зазначається, що нардепа викликали до Офісу Генпрокурора іще учора, 11 лютого для вручення повідомлення про підозру, однак депутат не з’явився і про причини неявки не повідомив.

Отож, прокурори скерували письмове повідомлення про підозру в Апарат Верховної Ради – за місцем праці, за місцем проживання нардепа, а також на його офіційну пошту, а також на інші відомі стороні обвинувачення засоби зв’язку.

Відповідно до чинного законодавства, неперсональне голосування нардепів карається штрафом в розмірі від 3 до 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 51 – 85 тисяч гривень.

comments powered by HyperComments