У Верховному суді розглянули два позови, які оскаржували Указ Президента, щодо санкцій проти «телеканалів» Медведчука

Середа, 10 лютого 2021, 20:31
Щодо одного із позовів суд відмовив у відкриті провадження, щодо другого – заяву залишено без руху, позивач отримав десятиденний термін для виправлення недоліків позову
У Верховному суді розглянули два позови, які оскаржували Указ Президента, щодо санкцій проти «телеканалів» Медведчука

Сьогодні Верховний Суд України розглянув два позови громадян, якими оскаржувався Указ Президента України, яким накладено санкції на три телеканали, які перебувають у власності нардепа ОПЗЖ Тараса Козака. У розгляді одного позову відмовлено, щодо другого позову – позивач отримав час на усунення недоліків. Про це прес-служба Верховного Суду України повідомила у соцмережі «Facebook» на офіційній сторінці суду.

«9 лютого 2021 року Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду виніс ухвали у справах… за позовами громадян, які оспорюють указ президента України від 2 лютого 2021 року № 43/2021», – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що одну із позовних заяв залишено без руху і встановлено позивачеві десятиденний строк із дня вручення цієї ухвали для усунення недоліків, тому що позивач «не навів обґрунтування про порушення оскаржуваним Указом прав, свобод та інтересів, за захистом яких він звернувся до суду».

Щодо іншої позовної заяви, яка надійшла на розгляд Верховного Суду, то по ній прийнято ухвалу про відмову у відкриття провадження. Зазначається, що зміст позовної заяви «свідчить про те, що її подано в інтересах та на захист прав інших осіб – юридичних осіб, які, за твердженнями позивача, є власниками телеканалів».

Прес-служба Верховного Суду повідомила, що 8 лютого отримано іще оди позов, який стосується оскарження Указу Президента № 43/2021. Протягом 5 днів Касаційний адміністративний суд в складі ВСУ маж вирішити питання про відкриття провадження по цьому позову.

Нагадаємо, що 2 лютого 2021 року Президент України Володимир Зеленський своїм указом № 43/2021 ввів у дію рішення РНБО про санкції щодо нардепа Тараса Козака і телеканалів, які перебувають у його власності. Куратором цих каналів вважають Віктора Медведчука. Кремль прогнозовано засудив ці санкції. Запровадження санкцій проти Козака і пов’язаних із ним юридичних осіб стало розслідування СБУ, яке встановило, що схеми з поставками вугілля з окупованих територій сприяють фінансуванню тероризму.

4 лютого до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду надійшло два позови громадян, які оскаржують Указ Президента про ці санкції.

comments powered by HyperComments