Євросоюз може зняти санкції із старшого сина Януковича і оточення екс-президента

Середа, 10 лютого 2021, 14:32
Про це із посиланням на власні джерела повідомив кореспондент «Радіо Свобода» Рікард Джозвяк
Євросоюз може зняти санкції із старшого сина Януковича і оточення екс-президента

Європейський Союз може зняти санкції із старшого сина Віктора Януковича Олександра, а також одіозних представників режими – Арбузова, Клименка та Табачника. Про це із посиланням на власні джерела повідомив кореспондент «Радіо Свобода» Рікард Джозвяк.

«ЄС може скасувати санкції проти сина Януковича Олександра та, можливо, кількох інших, таких як колишній в.о. прем’єра Сергій Арбузов,  Олександр Клименко та Дмитро Табачник. Відсутність доказів, наданих Києвом для збереження їх у списку, змушує ЄС вживати кроки»,а - написав Джозв’як у Twitter.

Зазначимо, що минулого року Євросоюз уже зняв санкції із екс-прем’єра Миколи Азарова та екс-міністра енергетики та вугільної політики Едуарда Ставицького.

Наразі під дією санкцій Європейського Союзу із 2014 року перебуває 10 громадян України – це екс-президент Віктор Янукович і його старший син Олександр; екс-міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, Віктор та Артем Пшонки, Віктор Ратушняк, Сергій Курченко, Дмитро Табачник, Сергій Арбузов та Олександр Клименко. Санкції проти них чинні до 6 березня 2021 року.

Європейський Союз поступово знімає обмеження із чиновників часів Януковича, там стверджують, що отримали від України недостатні докази проти цих екс-посадовців. Зокрема у 2019 році із санкційного списку виключено екс-керівника Адміністрації Президента Януковича Андрія Клюєва. Іще раніше знято санкції із його брата Сергія Клюєва, еск-регіоналів Олени Лукаш та Юрія Іванющенка. Також із санкційного списку виключено Віктора Вікторовича Януковича у зв’язку із його смертю.

comments powered by HyperComments