Більшість українців незадоволені боротьбою Президента і Уряду із COVID-19

Середа, 10 лютого 2021, 12:22
Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг»
Більшість українців незадоволені боротьбою Президента і Уряду із COVID-19

Більшість українців незадоволена роботою влади протидії епідемії коронавірусу, але рівень задоволеності дещо зріс за кілька місяців – такі дані оприлюднила соціологічна група «Рейтинг».

«57% опитаних вважають оптимальними заходи, запроваджені владою щодо боротьби із коронавірусом.21% вважають їх надто м’якими (найбільше серед старшого покоління), 9% – навпаки надто жорсткими (молодь та середній вік)»,а – йдеться у повідомленні соціологів.

За останні кілька місяців зросла кількість тих, хто оцінює заходи по боротьбі з епідемією як оптимальні. Соціологи відзначають, що за останні кілька місяців також підвищився рівень задоволеності роботою влади у боротьбі з пандемією.

Зокрема, 39% опитаних задоволені діяльністю президента у боротьбі з коронавірусом (57% – не задоволені). Діяльністю Міністерства охорони здоров’я задоволені 33%, не задоволені – 65%. Діяльністю Міністерства внутрішніх справ задоволені 29%, не задоволені – 61%. Діяльністю Кабміну задоволені 25%, не задоволені – 69%, а роботою Верховної Ради задоволені 20%, не задоволені – 75%.

Дослідження проводили 6-8 лютого 2021 року серед українців віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.

Було опитано 2500 респондентів методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності не більше 2%.

comments powered by HyperComments