Якби вибори відбувалися найближчим часом, то у Верховну Раду пройшло б чотири партії

Вівторок, 9 лютого 2021, 13:31
За словами соціологів «Центру Разумкова», лідерами народної прихильності є «Слуга народу», «Опозиційна платформа – За життя», «Європейська Солідарність» та «Батьківщина»
Якби вибори відбувалися найближчим часом, то у Верховну Раду пройшло б чотири партії

Чотири політичні партії подолали б п'ятивідсотковий бар'єр, якби вибори до Верховної Ради відбувалися найближчим часом, свідчать результати дослідження, проведеного соціологічною службою «Центру Разумкова» з 29 січня до 3 лютого 2021 року. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Згідно з результатами опитування, найбільшу підтримку виборців отримала б політична партія «Слуга народу» – за неї готові віддати свій голос 22,2% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за яку партію голосувати.

За партію «Опозиційна платформа - За життя» готові віддати свій голос 21,9%, за «Європейську солідарність» - 18,1%, за Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" - 10,3%. Також шанси пройти до парламенту є у партії «Сила і честь», за яку готові проголосувати 4,7% тих, хто визначився.

За партію «Голос» готові проголосувати 2,7% тих, хто визначився, за Радикальну партію Олега Ляшка та ВО «Свобода» - по 2,5%, за партію «Громадянська позиція» - 2,4%, «Українську стратегію Гройсмана» - 2,3%, партію Шарія - 2,1%. Партії «Опозиційний блок» та «УДАР Віталія Кличка» зібрали б трохи більше ніж 1% голосів, інші - менше ніж 1% кожна.

Крім цього, 16,1% загальної кількості респондентів заявили, що не мають наміру брати участь у виборах, а ще 15,4% не визначилися з відповіддю або відмовилися відповідати.

Опитування проводилося методом інтерв'ю «віч-на-віч» за місцем проживання респондентів. Було опитано 2019 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком окупованих територій за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% із імовірністю 0,95.

comments powered by HyperComments