Найбільшою довірою серед українців користується спікер Дмитро Разумков

Вівторок, 9 лютого 2021, 12:28
Президент Зеленський займає другу позицію у рейтингу довіри українців – соцопитування
Найбільшою довірою серед українців користується спікер Дмитро Разумков

Лідером за відсотком довіри серед українців під час опитування, проведеного «Центром Разумкова» став Голова Верховної ради України Дмитро Разумков. Друга позиція у рейтингу народної довіри, за словами соціологів, у Президента України Володимира Зеленського. Найменше українці довіряють Міністрові внутрішніх справ України Арсенові Авакову. Про це повідомила «Українська правда».

За результатами дослідження центру Разумкова, частіше порівняно з іншими політиками українці висловлюють довіру главі Верховної Ради Дмитру Разумкову (йому довіряють 32% опитаних, не довіряють — 53%) та президенту Володимиру Зеленському (відповідно 26,5% і 65,5%).

Довіру нардепу «Опозиційної платформи – За життя» Юрію Бойку висловили 22% опитаних (не довіряють йому 70%); п’ятому президенту Петру Порошенку – відповідно 19,5% і 75,5%; лідерці «Батьківщини» Юлії Тимошенко – відповідно 19% і 75%, міністру МВС Арсену Авакову – відповідно 12% і 76%.

Найнижчий баланс довіри-недовіри, за результатами дослідження, у Авакова, прем’єра Дениса Шмигаля, та кума президента Росії Віктора Медведчука.

При цьому більшість респондентів висловлюють недовіру до всіх політиків, чиє прізвище було представлене в опитувальнику.

Дослідження проводилося соцслужбою Центру Разумкова з 29 січня по 3 лютого 2021 року методом інтерв’ю «обличчям до обличчя» за місцем проживання респондентів.

Було опитано 2019 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

comments powered by HyperComments