До літа 2021 року в Україну надійдуть мільйони доз «антиковідних» вакцин

Понеділок, 8 лютого 2021, 12:15
У цьому під час форуму «Україна 30. Коронавірус: виклики і відповіді» переконувала Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.
До літа 2021 року в Україну надійдуть мільйони доз «антиковідних» вакцин

Сьогодні, 8 лютого 2021 року під час форуму «Україна 30. Коронавірус: виклики і відповіді» Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що перші вакцини в Україні з’являться уже в лютому, а до літа їх кількість налічуватиме мільйони доз.

«Ми створили глобальну ініціативу COVAX. Завдяки COVAX лікарі і медперсонал України отримають перші вакцини вже цього місяця. Ще мільйони доз вакцини надійдуть до України до літа»,а – заявила Урсула фон дер Ляєн і також додала, що на додачу до COVAX вона «попросила інших членів ЄС подарувати частину їхніх вакцин Україні».

За словами фон дер Ляєн, усі вакцини з ЄС «гарантовано безпечні та дієві, їх ретельно перевірило Незалежне європейське агентство з лікарських засобів».

Очільниця Єврокомісії каже, що «ЄС на боці України, як був завжди, зокрема у важкі моменти новітньої історії, бо всі ми одна європейська родина».

Раніше у МОЗ України повідомляли, що у лютому 2021 року Україна отримає 117 тисяч доз вакцини «Pfizer-BioNTech», а також протягом першого півріччя 2021 року – від 2,2 до 3,7 млн доз вакцини «AstraZeneca/Oxford».

Президент Володимир Зеленський запевнив, що вакцинація проти COVID-19 в Україні буде безкоштовною.

comments powered by HyperComments