США готові надати Україні летальну зброю

Вівторок, 2 лютого 2021, 15:08
Про готовність США до надання Україні летальної зброї повідомив Держсекретар США Ентоні Блінкен
США готові надати Україні летальну зброю

Під час першої телефонної розмови з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою державний секретар США Ентоні Блінкен запевнив у готовності нової адміністрації США розвивати економічну й військову підтримку України, включно з наданням летальної зброї, повідомило Міністерство закордонних справ України, пише «Інтерфакс-Україна»

«Ентоні Блінкен запевнив Дмитра Кулебу у готовності нової адміністрації США розвивати міцну економічну та військову підтримку України, включно з наданням летальної зброї», – йдеться в повідомленні МЗС України у вівторок.

Окрім того, Кулеба наголосив на важливості залучення США до реалізації Кримської платформи й отримав запевнення в підтримці США цієї ініціативи України.

«Сторони приділили окрему увагу спільним зусиллям з протидії гібридним загрозам і дезінформації. Дмитро Кулеба поінформував про ініціативу зі створення в Україні міжнародного центру з протидії дезінформації та пропаганді та підкреслив готовність нашої держави ділитися передовим досвідом у цій сфері», - зазначили в МЗС.

Співрозмовники обговорили перспективи контактів на всіх рівнях, включаючи найвищий, і підтвердили взаємне запрошення здійснити робочі візити, коли обставини й обмеження пандемії COVID-19 даватимуть змогу.

comments powered by HyperComments