У низці регіонів України можуть послабити «ковідний» каратин

Понеділок, 1 лютого 2021, 17:42
Зараз по всій країні діють обмеження «помаранчевої» зони адаптивного карнатину, але Шмигаль припускає, що в деяких регіонах можна ослабити карантинні обмеження до «жовтого» і навіть «зеленого» рівня
У низці регіонів України можуть послабити «ковідний» каратин

В Україні знову можуть з’явитися «жовті» і «зелені» карантинні зони, як у часи адаптивного «ковідного» каратину. Пол це стало відомо під час селекторної наради із Президентом України Володимиром Зеленським.

На цій нараді Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що у низці регіонів України можливе пом’якшення карантинних обмежень до рівня «жовтої» і навіть «зеленої» зони. Наразі, нагадаємо, по всій країні діють обмеження «помаранчевої» зони адаптивного каратину.

«Аналіз показує, що є регіони, у яких можливо більше послаблення карантинних заходів – до рівня, який відповідав «жовтій» і «зеленій» зонам. Уряд планує детальніше вивчити це питання і ухвалити відповідне рішення», – зазначив Шмигаль.

Зазначимо, що Прем’єр-міністр зазначив, що вперше за довгий час чисельність «активних» «ковідних» пацієнтів в Україні скоротилася менш ніж до 200 тисяч осіб. В той же час, він зазначив, що чисельність госпіталізованих за минулий тиждень зросла – 12147 осіб проти 11630 осіб за позаминулий тиждень.

«На тлі зниження всіх показників підтверджується факт, що люди менше звертаються до лікарів і менше роблять ПЛР-тестів. Самостійно хворіють вдома, а звертаються до лікаря і госпіталізуються лише в разі погіршення стану та важкої хвороби», – зазначив Шмигаль.

В той же час, за словами Шмигаля, зростає кількість тестувань методом ІФА і значно збільшилася кількість проведених експрес-тестів – 34600 за минулий тиждень порівняно з 20 тис. позаминулого тижня.

comments powered by HyperComments