Українські і американські ВМС провели спільні тренування у Чорному морі

Понеділок, 1 лютого 2021, 16:12
У спільних тренуваннях «PASSEX» взяли участь катерна тактична група і морська авіація ВМС України разом із американським есмінцем і кораблем забезпечення
Українські і американські ВМС провели спільні тренування у Чорному морі

У Чорному морі пройшли спільні україно-американські тренування типу «PASSEX». У них із української сторони взяла участь катерна тактична група із залученням морської авіації Військово-морських сил України, а з американської – есмінець і корабель забезпечення. Про це у ВМС Збройних сил України повідомили на своїй офіційній сторінці в соцмережі «Facebook».

Повідомляється, що мета тренування – підтримання безпеки в Чорному морі, вдосконалення навченості та взаємосумісності екіпажів кораблів ВМС України та США для виконання спільних морських операцій у складі багатонаціональних тактичних груп.

Усі елементи навчання було сплановано та відпрацьовано відповідно до стандартів та процедур НАТО.

Зокрема було відпрацьовано елементи з тактичного маневрування, тренування з сигналовиробництва із використанням міжнародної системи сигналів, висвітлення морської обстановки в районах інтенсивного цивільного судноплавства, тренування зі зв’язку, протиповітряної оборони та відбиття ударів противника тощо.

Це перші у цьому році тренування типу PASSEX з кораблями Сполучених Штатів.

«Провівши двостороннє тренування на морі з українським флотом, ми обмінялись досвідом і зміцнили наше партнерство… Я з нетерпінням чекаю майбутніх можливостей спільних тренувань з українським флотом», – заявив команди ракетного есмінця ВМС США Томас Ралстон.

comments powered by HyperComments