Суддів Сліденка, Мойсака і Завгородню НАЗК підозрює у конфлікті інтересів

Понеділок, 1 лютого 2021, 15:47
Наразі у Національному агентстві із запобігання корупції уже склали протоколи на трьох згаданих суддів
Суддів Сліденка, Мойсака і Завгородню НАЗК підозрює у конфлікті інтересів

У Національному агентстві із запобігання корупції трьох суддів Конституційного Суду, які прийняли скандальне рішення про скасування низки антикорупційних статтей, підозрюють у конфлікті інтересів. Це судді Ігор Сліденко, Володимир Мойсак і Ірина Завгородня. Щодо них НАЗК склало протоколи. Про це пише «Українська правда» посилаючись на коментар керівника НАЗК Олександра Новікова.

Стосовно судді КС Завгородньої винесли ще один протокол – за недекларування авто чоловіка.

За процедурою тепер голова НАЗК має направити протоколи до КС на ознайомлення, судді матимуть тиждень, щоб підготувати власну позицію, і тоді документи можна буде передавати до суду.

Водночас термін притягнення судді Завгородньої за недекларування спливе вже в середині лютого.

Зазначимо, що Конституційний суд ухвалив рішення щодо відповідності Конституції низки положень антикорупційного законодавства та визнав неконституційними окремі з них 27 жовтня минулого року. Зокрема КС визнав такою, що не відповідає Конституції, кримінальну статтю 366-1, яка передбачала відповідальність за недостовірне декларування.

При цьому НАЗК помітило, що в 4 суддів КС у самих негаразди з деклараціями. У Завгородньої недостовірні відомості в розмірі 615,3 тисяч гривень. Сліденко і Мойсак несвоєчасно подали повідомлення про суттєві зміни в майновому стані. А в декларації Сергія Головатого за 2019 рік виявлено 3,6 млн грн недостовірних відомостей.

Все це свідчить про конфлікт інтересів у цих суддів під час ухвалення вищезазначеного рішення.

comments powered by HyperComments