Ляшко розказав про три способи, якими українці зможуть записатися на вакцинацію від COVID-19

Понеділок, 1 лютого 2021, 15:13
Записатися можна буде через спеціальний сайт, у телефонному режимі та у сімейного лікаря
Ляшко розказав про три способи, якими українці зможуть записатися на вакцинацію від COVID-19

За словами Головного державного санітарного лікаря України, заступника Міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, українці отримають три способи записатися на вакцинацію проти COVID-19: для цього запустяться спеціальний сайт, на щеплення можна буде також записатися в телефонному режимі та у сімейного лікаря. Про це Ляшко розповів в інтерв’ю «ТСН».

«Є дорожня карта з імунопрофілактики, яка передбачає п'ять етапів, і в кожному з етапів визначені групи ризику, які насамперед потребуватимуть охоплення щепленням...

10.02 у нас уже буде повністю відтестовано у медичних інформаційних системах, які сьогодні стоять в лікарів, модуль імунопрофілактика. І паралельно з цим буде запущено сайт, назва там як COVID-19, який буде розповідати все про імунопрофілактику і дасть можливість записуватися на імунопрофілактику.

Паралельно розробляється така ж комунікаційна кампанія. Запуститься – і будемо говорити, що сьогодні вакцинується і записуються такі-то групи ризику, де будуть чітко показувати, де, в якому місці, можна зробити щеплення, хто буде проводити.

Там буде три механізми, як це можна буде зробити: записатися, записатися до сімейного лікаря, отримати запрошення в телефонному режимі від Центру первинної медико-санітарної допомоги», – повідомив Ляшко і додав, що навіть у випадку, якщо людина немає декларації із сімейним лікарем, проблеми із вакцинацією не буде: «Записуйтеся. Ми вас скоординуємо за місцем проживання до визначеного пункту щеплення».

Також головний санлікар повідомив, що вакцинація в Україні може початися одразу з двох етапів, тобто зі щеплень одразу двох типів груп ризику: і медиків, і людей у будинках для літніх осіб, і військовослужбовців. Але це відбудеться, якщо МОЗ отримає два типи вакцини одночасно: і безкоштовні в рамках COVAX, і придбані у виробника.

Попередні списки вакцинації медиків «за кожною лікарнею» вже є, але вакцинація добровільна, не обов'язкова, наголосив заступник голови МОЗ.

comments powered by HyperComments