Кравчук хоче, щоб в Україні провели референдум щодо Донбасу і Криму

Неділя, 31 січня 2021, 23:05
За задумом першого Президента України всеукраїнський референдум має підтвердити цілісність і неподільність території України
Кравчук хоче, щоб в Україні провели референдум щодо Донбасу і Криму

Перший Президент незалежної України, голова української делегації у Трьохсторонній контактній групі (ТКГ) щодо Донбасу Леонід Кравчук вважає, що питання Криму та Донбасу має бути винесене на всеукраїнський референдум. Про це він заявив в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Має бути на референдумі так сказано, що народ за те, щоб Україна була цільною, незалежною, з поверненням її територій. Ось головне питання референдуму, а не яким способом це робити.

Спосіб має представити вже держава, влада, Верховна Рада. А народ має сказати: «Ні, цього не може бути, вся територія України є цільною і незалежною і вона має належати Україні», – заявив Леонід Кравчук.

За словами першого Президента України, анексію Криму і війну на Донбасі різні політичні сили сприймають по різному. Кравчук зазначив, що є політики, які маскуються під патріотів, а насправді «фактично підтримують кремлівську політику», відповідно «народ буквально не може зорієнтуватися в тому плані, а яка ж спільна думка у політичних сил».

«Тому, можливо, нам потрібно буде винести (на референдум – ред.) для того, щоб люди сказали, як має бути організоване життя в тих регіонах, які сьогодні не контролюються Україною, але є українськими територіями.

Я хочу висловити спільну позицію США, ОБСЄ, нового головуючого, міністра закордонних справ Швеції з питань України.

Подивіться, як було сказано і має важливість для можливого ​​формулювання питання на референдум: пошук сталого політичного врегулювання в Україні має відбутися відповідно до принципів міжнародного права, зобов'язань ОБСЄ з повагою до повного суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, включаючи Крим та місто Севастополь», – сказав Кравчук.

Джерело фото - "Арміяінформ".

comments powered by HyperComments