Російські спецслужби вербували Дональда Трампа понад 40 років

Субота, 30 січня 2021, 16:33
Таку сенсаційну заяву колишнього агента КДБ СРСР Юрія Швеця опублікувала британська газета «The Guardian»
Російські спецслужби вербували Дональда Трампа понад 40 років

Британська впливова газета «The Guardian» опублікувала сенсаційне зізнання колишнього агента радянської спецслужби – Комітету державної безпеки СРСР Юрія Швеця, який заявив – 45-го президента США Дональда Трампа радянські, а потім російські спецслужби вербували в якості «активу» протягом 40 років. Про це пише «Українська правда».

Газета також зазначає, що у книжці Крейга Унгера «Американський компромат», яка була опублікована 26 січня 2021 року і базується на розповідях екс-розвідника СРСР Юрія Швеця, йдеться про те, що бізнесмен Дональд Трамп вперше потрапив на «радар КДБ» іще у 1977 року, коли одружився на моделі Іванні Зельнічковській, яка була чешкою за національністю. Тоді спецслужби Чехословаччини під кураторством КДБ почали «опрацьовувати» кандидатуру Трампа.

За словами колишнього агента КДБ, який давно отримав громадянство Сполучених Штатів, Дональд Трамп був залюбки готовим ретранслювати антизахідну пропаганду.

«Це приклад того, як людей вербують, коли вони ще студенти, а потім вони займають важливі посади. Щось подібне трапилося у випадку з Трампом.

Вони досконально вивчили його особистість, розуміли, що він за людина. У КДБ знали, що він надзвичайно вразливий інтелектуально та психологічно, схильний до лестощів», – заявив Швець

comments powered by HyperComments