Повторні вибори мера в Харкові: Терехов чекає запиту від Верховної Ради

Субота, 30 січня 2021, 15:42
За словами секретаря Харківської міськради. Він очікує запит віл парламенту, щодо документів, необхідних для призначення повторних виборів міського голови
Повторні вибори мера в Харкові: Терехов чекає запиту від Верховної Ради

Під час прес-конференції у Харкові секретар Харківської міськради і виконувач обов’язків міського голови Харкова Ігор Терехов повідомив, що очікує від Верховної Ради запиту, щодо надання документів, необхідних для проведення дострокових виборів міського голови Харкова.

«Чекаю на отримання від ВР необхідної інформації з цього приводу, бо до мене нічого не надходило. Після письмового запиту документи одразу будуть направлені до ВР з метою призначення виборів міського голови. …

Діючи за законом, я ще 31 грудня 2020 року подав звернення до парламенту з проханням призначити вибори мера Харкова. Це єдина норма закону, яка сьогодні існує», – заявив Ігор Терехов і додав, що на черговій сесії Харківської міськради буде взято до відома факт смерті міського голови Харкова Геннадія Кернеса.

Терехов зазначив, що про те, що подано не всі документи, а саме, бракує свідоцтва про смерть Кернеса і рішення сесії міської ради про взяття цього факту до відома, він дізнався з інформації у ЗМІ з посиланням на профільний комітет ВР. Він також каже, що зацікавлений у тому, щоб у Харкові якомога швидше з'явився легітимний мер.

«Вважаю, що місту Харкову потрібен легітимний мер, щоб у харків’ян з'явилася стабільність», – заявив Терехов.

Зазначимо, що на своєму засіданні 27 січня 2021 року профільний комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування не зміг розглянути питання про позачергові вибори мера Харкова та заявив, що звернеться до харківської міськради з проханням надати рішення про взяття до уваги факту смерті Геннадія Кернеса.

За даними комітету, Терехов не надіслав до Ради два із трьох необхідних документів для розгляду парламентом питання про призначення позачергових виборів мера Харкова. Для розгляду питання бракує двох документів – копії свідоцтва про смерть міського голови, завіреного печаткою міськради, а також рішення ради про взяття до відома факту смерті міського голови.

Як відомо, Геннадій Кернес, переобраний на посаду міського голови Харкова на виборах 25 жовтня 2020 року помер 17 грудня 2020 року в німецькій клініці. Причиною смерті стали ускладнення коронавірусної хвороби.

Щодо Ігоря Терехова, який зараз тимчасово виконує обов’язки міського голови Харкова, то його обрали секретарем Харківської міськради 9 грудня 2020 року.

1 січня 2021 року Ігор Терехов заявив, що попросив Верховну Раду призначити позачергові вибори мера міста через смерть обраного мера Геннадія Кернеса. «Ми зробили все в установленому законом порядку», - стверджував він.

comments powered by HyperComments