Більшість «Слуг народу» проголосували за виключення Дубінського із фракції

П'ятниця, 29 січня 2021, 15:01
Про це повідомила заступниця керівника фракції «Слуг» Євгенія Кравчук
Більшість «Слуг народу» проголосували за виключення Дубінського із фракції

Щодо виключення із фракції «Слуг народу» скандального Олександра Дубінського, який потрапив під санкції Міністерства фінансів США уже проведено рейтингове голосування. При цьому більшість членів фракції висловилися за виключення Дубінського. Про проведення «рейтингового» голосування щодо Дубінського повідомила заступниця керівника фракції «Слуга народу» у Верховній Раді України Євгенія Кравчук, пише «Інтерфакс-Україна».

«За результатами голосування у фракційному застосунку (це фактично було рейтингове голосування за три варіанти) найбільшу кількість набрав варіант про виключення Дубінського з фракції.

За нього проголосувала більшість: 50%+ із тих, хто взагалі голосував (проголосували 52% депутатів загалом).

Ми виносимо це питання на фракцію у понеділок на голосування, щоб його підтвердити, і тоді буде зрозуміло, чи є необхідна кількість голосів за виключення», – заявила Євгенія Кравчук і додала – для ухвалення позитивного рішення необхідно 70% підтримки від загальної кількості депутатів фракції, тобто 172 голоси.

Як повідомляє «Українська правда» із посиланням на власне джерело, виключення Дубінського підтримало 57% із тих «Слуг», які брали участь у голосуванні. Загалом у фракції є 246 депутатів, вона одна творить більшість у Верховній Раді.

Зазначимо, що у першій половині січня проти Дубінського та низки інших громадян України у США було запроваджено санкції через втручання у президентські вибори Сполучених Штатів. Відомий відеосервіс «YouTube» через це видалив канал нардепа Олександра Дубінського.

Натомість Дубінський називає видалення його каналу з відеосервісу «Youtube» «інформаційною блокадою» і каже, що це зашкодить його підписникам.

Також стало відомо, що Президент України Володимир Зеленський просив Дубінського за власним бажанням покинути пропрезидентську фракції «Слуга народу», але той відмовився.

Зазначимо, що Дубінського пов’язують із українським олігархом Ігорем Коломойським, у телеграм-каналах поширювалася інформація про те, що Коломойський вимагає «відступного» за вихід Дубінського із фракції.

comments powered by HyperComments