У Венедіктової змінили підозру Максиму Микитасю у справі¸ де фігурує Татаров

Середа, 27 січня 2021, 18:34
Йдеться про справу, щодо ймовірного хабаря за експертизу квартир Національної гвардії України
У Венедіктової змінили підозру Максиму Микитасю у справі¸ де фігурує Татаров

Офіс генерального прокурора змінив підозру колишньому народному депутату Максиму Микитасю у справі щодо ймовірного хабаря за експертизу квартир Нацгвардії. Про це із посиланням на «Центр протидії корупції» повідомляє «Громадське».

Зокрема на засіданні в апеляційній палаті Вищого антикорупційного суду (ВАКС) 27 січня прокурор Офісу генпрокурора оголосив, що підозру Микитасю змінили 21 січня.

«Повідомляю, що 21 січня під час досудового розслідування у кримінальному провадженні прокурором повідомлено Микитася про зміну раніше повідомленої підозри на частину 4 статті 27, ч. 2 ст. 384 Кримінального кодексу України за фактом підбурення до свідомо неправдивого висновку експерта», – оголосив прокурор.

Раніше слідчі НАБУ оголосили Микитисю підозру в хабарництві у справі про заволодіння майном Нацгвардії. Окрім нього у підозрюваними у справі є посадовець МВС Костянтин Дубонос та заступник голови Офісу президента Олег Татаров. НАБУ оголосило Микитасю підозру за ч. 3 ст. 369 Кримінального Кодексу України – «пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, або вчинені за попередньою змовою групою осіб». Ця стаття входить до компетенції ВАКС.

Тепер же Микитасю оголошено підозру за такою статтею, яка не входить до компетенції Вищого антикорупційного суду. Також прокурори Офісу генпрокурора спробували відкликати скаргу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на рішення Печерського суду, за яким справу Татарова-Микитася-Дубоноса забрали з НАБУ та передали до СБУ.

«Апеляція ВАКС не задовольнила клопотання прокурора Грицана про відкликання скарги, оскільки у ВАКС відсутні матеріали справи. Наразі ці матеріали знаходяться у ДБР, які вилучили всі документи із Печерського суду», – повідомили в ЦПК.

Судді ВАКС зобов'язали Державне бюро розслідувань передати суду оригінал оскаржуваного рішення Печерського суду та інші матеріали справи. Невиконання ухвали карається кримінальним законодавством.

Зазначимо, що у грудні 2020 року слідчі оголосили дві підозри у хабарництві у справі про заволодіння майном Нацгвардії на близько 80 мільйонів гривень через нерівноцінний обмін квартир. Нову підозру отримав фігурант справи ексдепутат Максим Микитась та ще одну – чиновник експертно- криміналістичного центру МВС Костянтин Дубонос. Іще одним підозрюваним став заступник голови Офісу президента Олег Татаров, хоча вручення йому підозри затягнулось через втручання Офісу Генпрокурора.

comments powered by HyperComments