В офісі Зеленського позитивно оцінюють телефонну розмову лідерів США і Росії

Середа, 27 січня 2021, 11:29
Радник Єрмака Михайло Подоляк каже, що ця розмова «ідеальна для інтересів України»
В офісі Зеленського позитивно оцінюють телефонну розмову лідерів США і Росії

В Офісі Президента України вважають телефонну розмову між президентами США і РФ Джо Байденом і Владіміром Путіним «ідеальною для інтересів України». Про це в коментарях «Українській правді» заявив радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк.

«Новий президент США відразу активно включився в глобальний порядок. Телефонна розмова між Байденом і Путіним – це означення ключового пріоритету нової адміністрації, свого роду сигнал: ми повертаємося до світового порядку денного з традиційними цінностями і традиційною жорсткістю щодо тих, хто порушує правила.

І хоча формальна причина розмови стосувалася теми стратегічного роззброєння, її наповнення було, м'яко кажучи, набагато ширшим і об'ємнішим і виглядає ідеально для інтересів України», – заявив Михайло Подоляк.

За словами Подоляка, Байден підтвердив безумовну підтримку Америкою суверенітету і територіальної цілісності України.

В ОП впевнені, що у Росії є тільки один шанс на «хоч якісь мінімально нормальні відносини з Америкою і цивілізованим світом» – повне припинення її агресивної політики.

І перше в цьому питанні – припинення агресії проти України і повернення всіх окупованих Росією територій.

Подоляк зазначив, що Байден акцентував це «дуже чітко, предметно і системно».

Зазначимо, що телефонна розмова лідерів США і Росії відбулася учора, 26 січня 2021 року – Джо Байден вперше від дня вступу на посаду президента США розмовляв телефоном із російським лідером Владіміром Путіним. Серед тем, які обговорювали лідери Росії і США була пропозиція Байдена по продовження договору СНО на п’ять років. Крім того Байден висловив рішучу підтримку суверенітету України перед лицем російської агресії, яка триває.

comments powered by HyperComments