Президент відкликав із Ради законопроект про припнення повноваження суддів Конституційного суду

Середа, 27 січня 2021, 16:02
За офіційною версією президентський законопроект відкликано для доопрацювання
Президент відкликав із Ради законопроект про припнення повноваження суддів Конституційного суду

Президент Володимир Зеленський відкликав для доопрацювання свій проєкт закону про відновлення суспільної довіри до конституційного судочинства. Про це повідомила «Українська правда» посилаючись на інформацію про засідання парламентського комітету з питань правової політики та статус законопроєкту на сайті парламенту

На засіданні комітету головуючий Андрій Костін повідомив, що 27 січня парламенту надійшов лист від Зеленського про відкликання його законопроєкту №4288. Таким чином розгляд з цього документу було знято з порядку денного.

Зазначимо, що після того, як Конституційний суд скасував низку норм антикорупційного законодавства, Президент України Володимир Зеленський у жовтні 2020 року Зеленський вніс законопроєкт «Про відновлення суспільної довіри до конституційного судочинства».

Проєкт закону містив лише дві статті. Першою пропонувалося визнати рішення КС від 27 жовтня 2020 року «нікчемним (таким, що не створює правових наслідків) як таке, що прийнято суддями Конституційного Суду України в умовах реального конфлікту інтересів». Ініціювалося повернення редакцій закону «Про запобігання корупції» та Кримінального кодексу, що діяли до рішення КСУ.

У статті 2 йшлося про припинення повноважень складу Конституційного суду, який діяв на момент прийняття скандального рішення та  про початок відбору нових суддів.

comments powered by HyperComments