Шмигаль запевняє, що Україна отримає першу партію вакцини від COVID-19 уже скоро

Вівторок, 26 січня 2021, 09:15
Першу партію вакцини Україна отримає від глобальної ініціативи «COVAX», це буде біля 200 тисяч доз
Шмигаль запевняє, що Україна отримає першу партію вакцини від COVID-19 уже скоро

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль учора ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV запевняв, що наша держава уже незабаром отримає першу партію із 200 тисяч доз вакцини проти COVID-19 в рамках глобальної ініціативи «COVAX.

«Вакцинація розпочнеться в лютому. Незабаром Україна отримає 1 мільйон доз вакцини... Зараз буде якраз перша поставка від COVAX в обсязі від 200 тисяч доз, аби розпочати негайну вакцинацію першої хвилі…

Вакцин вистачить усім бажаючим протягом цього року. У нас сьогодні контрактів вже більше ніж на 30 мільйонів доз на підписанні та підписано, тому всі черги згідно з чітким планом вакцинування будуть дотримані, вся інфраструктура підготовлена.

Національний план передбачає 5 етапів вакцинації, обов'язкової для лікарів, для військових, які несуть службу на передовій. Другий етап також включає військових ЗСУ, Національну поліцію, всі групи ризику. До 5-го етапу є можливість вакцинуватись безкоштовно, це буде добровільна справа. Також буде можливість вакцинуватись платно у компаніях, які завезуть вакцину», – запевнив Денис Шмигаль.

comments powered by HyperComments