Україна запросить Росію до участі у «Кримській платформі»

Понеділок, 25 січня 2021, 15:00
Як відомо, головною метою «Кримської платформи» є деокупація Криму, який власне і захопила Росія
Україна запросить Росію до участі у «Кримській платформі»

атформи» є деокупація Криму, який власне і захопила Росія

Російська Федерація отримає від України запрошення до участі у «Кримській платформі», тобто у механізмі, головною метою якого є завершення російської окупації українського півострова. Про це заявив Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв’ю телеканалу «Україна 24».

«Ми плануємо одне запрошення направити – це буде запрошення Російській Федерації, приєднатися до «Кримської платформі» і вступити у переговори щодо деокупації Криму», – заявив Міністр. Він додав, що за дорученням президента Зеленського було запропоновано формат «Кримської платформи», аби працювати над поверненням кримського питання на міжнародний порядок денний.

«Це міжнародний координаційний механізм. У його рамках держави будуть координувати свої зусилля, які будуть спрямовані на захист прав людини в Криму, на дотримання і зміцнення санкційного режиму проти анексованого Криму і на вжиття нових кроків, які сприятимуть деокупації півострова, тому що це головна мета», – заявив Кулеба і додав, що у нього немає ілюзій щодо відповіді Росії: «Вона буде негативною. Але таке запрошення ми надішлемо.

Міністр додав, що переговори з потенційними учасниками «Кримської платформи» тривають, перший саміт «Кримської платформи» запланований на 23 серпня 2021 року.

comments powered by HyperComments