У посольстві США привітали Україну із Днем Соборності і закликали Росію поважати ї суверенітет

П'ятниця, 22 січня 2021, 14:25
Заяву із привітаннями зробив в.о. заступника глави місії США в Україні Джозеф Пеннінгтон
У посольстві США привітали Україну із Днем Соборності і закликали Росію поважати ї суверенітет

Виконувач обов’язків заступника голови амбасади США в Україні Джозеф Пеннінгтон від імені своєї країни привітав Україну із Днем Соборності. Дипломат закликав Росію поважати суверенітет і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів, включно з Кримом, Донбасом та її територіальними водами. Про це йдеться у відеозверненні дипломата, яке оприлюднене на сторінці посольства США в Україні в соцмережі «Фейсбук».

«Українці продовжують демонструвати єдність: своїми невтомними зусиллями зі створення вільної та демократичної України, своєю хороброю реакцією на російську агресію, своїм твердим переконанням у необхідності здійснювати реформи, для того, щоб Україна була багатою», – заявив Пеннінгтон у відеозверненні.

«Ми приєднуємося до народу України, закликаючи Росію поважати суверенітет і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів, включно з Кримом, Донбасом та її територіальними водами. Ми з вами, народ України, у День соборності України і щодня», – додав він.

comments powered by HyperComments