Міносвіти Шкарлета підтвердили входження Новінського і Портнова до складу наглядової ради юракадемії Ківалова

Четвер, 21 січня 2021, 09:12
До складу наглядової ради НУ «Одеська юридична академія» також входять другий Президент України Леонід Кучма та екс-міністр освіти часів першого прем’єрства Януковича Василь Кремень
Міносвіти Шкарлета підтвердили входження Новінського і Портнова до складу наглядової ради юракадемії Ківалова

До складу наглядової ради Національного університету «Одеська юридична академія», президентом якої є сумнозвісний Сергій Ківалов, який під час президентських виборів-2004 року отримав прізвисько «Підрахуй», увійшли одіозний нардеп Вадим Новінський і екс-заступник голови адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов. Про це пише «Українська правда». посилаючись на наказ № 31 Міністерства освіти і науки України від 11 січня 2021 року, підписаний Міністром Шкарлетом.

У склад наглядової ради Одеської юракадемії увійшов також другий Президент України Леонід Кучма. Серед наглядової ради іще один представник істеблішменту часів Кучми і першого прем’єрства Януковича – екс-міністр освіти Василь Кремень.

У Міністерстві освіти і науки нагадали, що відповідно із частиною першою статті 37 Закону України «Про вищу освіту» керівництво університетів саме формує склад наглядової ради і таким чином зняло із себе відповідальність за введення в склад наглядової ради одіозних постатей.

«У січні 2021 року Національний університет «Одеська юридична академія» звернувся до Міністерства освіти і науки України з листом, яким вніс пропозицію щодо персонального складу Наглядової ради Національного університету «Одеська юридична академія», – йдеться у відповіді МОН України.

comments powered by HyperComments