В українському МЗС вважають, що передача заручників Медведчуку – це удар по «нормандському формату» і ТКГ

Середа, 20 січня 2021, 20:31
В МЗС України заявляють, що передача заручників не Україні, а Медведчуку, який є кумом Путіна, грубо і відверто порушує механізми вирішення таких гуманітарних питань
В українському МЗС вважають, що передача заручників Медведчуку – це удар по «нормандському формату» і ТКГ

В Міністерстві закордонних справ України засуджують рішення Росії передати українців, які утримувалися на тимчасово окупованих територіях не державі-Україна, а Віктору Медведчуку, який, як відомо, є кумом російського лідера Владіміра Путіна. У зовнішньополітичному відомстві вважають, що таке рішення Росії є відвертим порушенням механізмів вирішення таких гуманітарних питань. Про це йдеться у заяві прес-служби українського МЗС.

Зазначимо, що Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що людей планують передати 2через посередника» 20 або 21 січня. МЗС України вимагає від Росії дотримання усіх домовленостей, досягнутих у «нормандському форматі».

«Цей крок РФ є ударом по «нормандському формату» та Тристоронній контактній групі, які ведуть системну роботу із забезпечення звільнення утримуваних у зв‘язку з конфліктом осіб.

Свідоме нівелювання Росією ролі ОБСЄ в питанні звільнень є особливо показовим та цинічним у день візиту до України чинної голови ОБСЄ, міністерки закордонних справ Швеції Анн Лінде.

Вимагаємо від Російської Федерації неухильного дотримання всіх домовленостей, досягнутих в «нормандському форматі», зокрема щодо забезпечення безперешкодного доступу Міжнародного комітету Червоного хреста до українських військовополонених і заручників на тимчасово окупованих Росією територіях України, а також звільнення всіх утримуваних у зв‘язку з конфліктом осіб», – йдеться у заяві українського МЗС.

comments powered by HyperComments