США запевняють Україну у «непохитній підтримці»

Середа, 20 січня 2021, 19:53
США будуть і далі підтримувати Україну під час роботи адміністрації президента Джо Байдена – запевняють в амбасаді США в Україні
США запевняють Україну у «непохитній підтримці»

Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіана Квін заявила, що Сполучені Штати залишатимуться непохитними у своїй підтримці України під час роботи нової адміністрації президента Джо Байдена. Про це йдеться у заяві амбасади США за нагоди інавгурації нового президента.

«Поки обраний президент та його адміністрація працюватимуть над формуванням внутрішньої та зовнішньої політики Сполучених Штатів у найближчі місяці, дозвольте запевнити вас в одному: США залишатимуться непохитними у своїй підтримці процвітаючої, демократичної та вільної України, яка має бути захищена в межах своїх міжнародно визнаних кордонів, включаючи Донбас та Крим, та стійкою проти російської агресії», – йдеться у заяві.

Зазначимо, що на даний момент новообраний президент США Джо Байден уже склав присягу і став 46 за ліком президентом країни. Офіційна церемонія інавгурації пройшла у Вашингтоні. Вона була не схожа на жодну із попередніх через епідемію коронавірусу і посилені заходи безпеки. 45-й президент США Дональд Трамп не був присутній на інавгурації наступника – він полишив Білий Дім і попрямував до своєї резиденції у Флориді. На церемоїі замість нього був присутній віце-президент Майк Пенс.

comments powered by HyperComments