Під час візиту в Україну президента Франції підпишуть кілька великих контрактів

Вівторок, 19 січня 2021, 11:29
Про підготовку візиту президента Франції Еммануеля Макрона в Україну і про контракти, які можуть бути підписані під час візиту, повідомив посол України у Франції Вадима Омельченко
Під час візиту в Україну президента Франції підпишуть кілька великих контрактів

«Справді, планується візит президента Макрона до України. Ми працюємо над цим щодня, насамперед – над суттєвим наповненням порядку денного цього візиту», - сказав Омельченко на онлайн-конференції «7 років після Майдану» в понеділок, 18 січня 2021 року, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За словами Омельченка, під час візиту Макрона в Україну буде підписано кілька важливих і масштабних для нашої країни контрактів.

«Це передусім великий контракт із компанією «Alstom» та Урядом України щодо постачання електровозів, який передбачає локалізацію також в Україні. Ми також сподіваємося, що встигнемо опрацювати питання щодо розширення співпраці з компанією «Alstom» із будівництва залізничних швидкісних колій між Києвом і Львовом, Києвом та Одессою», – зазначив український посол Омельченко і додав, що планується також підписання контрактів із будівництва станцій питної води.

«Таку станцію вже побудовано в Маріуполі, це десятки мільйонів євро, і ми сподіваємося, що також розпочнеться таке будівництво в Києві та Луганську», – пояснив дипломат.

За словами очільника «Укрзалізниці» Володимира Жмака, на першому етапі Україна планує придбати 50 двосистемих електровозів, які можуть перевозити до 6 тисяч тонн вантажу. Зазначимо, що Президент України Володимир Зеленський 27 жовтня зустрівся з генеральним виконавчим директором компанії «Alstom» Анрі Пупар-Лафаржем й обговорив перспективи реалізації спільних проектів у залізничній сфері. Через місяць Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що угода між АТ «Укрзалізниця» і французькою компанією «Alstom» буде двоетапною: перший етап передбачає отримання 50 електровозів, другий – до 80. Вартість першого етапу із локалізацією локомотивів в Україні вартуватиме біля півмільярда євро.

comments powered by HyperComments