Нова очільниця ОБСЄ каже, що Україна виконавла всі умови для зустрічі із Путіним у «нормандському форматі»

Середа, 20 січня 2021, 14:32
На думку очільниці шведського МЗС Анн Лінде, яка зараз головує в ОБСЄ, Україна виконала усі умови для зустрічі лідерів у «нормандському форматі», от Росія – ні
Нова очільниця ОБСЄ каже, що Україна виконавла всі умови для зустрічі із Путіним у «нормандському форматі»

Нова очільниця ОБСЄ, міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде вважає, що Україна вже виконала усі умови для нової зустрічі лідерів у Нормандському форматі. Про це вона сказала у інтерв’ю «Європейській правді».

«Ви знаєте, що на саміті у Парижі була домовленість про нову зустріч лідерів за низки умов. Україна виконала всі умови. Росія – на жаль, ще ні. Тепер все залежить від того, як триватимуть переговори, від того, як саме буде домовлено виконувати ці умови», – зазначила Анн Лінде і додала, що у будь-якому разі бачить як позитивний результат перемовин відносне припинення вогню, яке триває з 27 липня.

У Анн Лінде також запитали, чи чи не варто було б долучити ОБСЄ до «нормандського формату», на що вона відповіла, що вважає його ефективним в усталеному вигляді, натомість ОБСЄ може сконцентрувати зусилля на Тристоронній контактній групі.

Зазначимо, що у Офісі Зеленського повідомили, що новий раунд переговорів політичних радників лідерів країн «нормандської четвірки» відбудеться 22 січня.

Швеція, одна з найприхильніших до України держав ЄС, у 2021 році стала головуючою країною в Організації з безпеки і співробітництва в Європі. Першим закордонним візитом глави МЗС Швеції на посаді очільниці ОБСЄ стала поїздка до України.

comments powered by HyperComments