Українські зірки шоу-бізнесу їздили на прийом до «бацьки» Лукашенка

Понеділок, 18 січня 2021, 12:31
На новорічному прийомі у президента Білорусі Олександра Лукашенка у Мінську виступали українські співачки Ірина Білик та Еліна Іващенко
Українські зірки шоу-бізнесу їздили на прийом до «бацьки» Лукашенка

У суботу, 16 січня 2021 року у Мінську відбувся новорічний прийом самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка. На цьому прийомі виступали українські зірки шоу-бізнесу Ірина Білик і Еліна Іващенко. Про це повідомляє «Українська правда» із посиланням на «Фонд культурної солідарності Білорусі» та «Reformation».

Повідомляється, що на прийомі Лукашенка з нагоди «старого Нового року» в суботу «засвітилися» і зірки російської естради, серед них Стас Михайлов, Валерій Сюткін і Зара. Був на вечорі в Палаці незалежності й колишній соліст білоруського ансамблю «Пісняри» Валерій Скорожонок.

Зазначимо, що 50-річна Ірина Білик виступає на українській естраді із початку 1990-х років, вона отримала звання Заслужена і Народна артистка України. Еліні Іващенко 19 років, вона перемагала у вокальних шоу «Голос. Діти» (2016) і «X-Фактор» (2016) і здобувала першість на фестивалях «Чорноморські ігри – 2018» та «Слов’янський базар – 2020».

Зазначається, що суботній вечір у Лукашенка пройшов у стилі «Вечорів на хуторі біля Диканьки». Під час новорічного прийому Лукашенкро вручав ордени, медалі та подяки державним діячам, артистам і співробітника ЗМІ. В тому числі кореспондент «Столичного телебачення» Григорій Азарьонок удостоєний медалі «За відвагу», а оглядач видавничого дому «Білорусь сьогодні» Андрій Муковозчик і головний радник пресслужби президента Валерій Шульга отримали по медалі «За трудові заслуги».

Олександр Лукашенко в своєму виступі, серед іншого, запевнив, що ніколи не відступить і що упевнений у своїй правоті.

Зазначимо, що Україна, багато європейських країн, США та Канада не визнають Лукашенка президентом Білорусі, але він відмовився покидати посаду й ініціював зміни до Конституції Білорусі, хоча нещодавно заявив, що вже не так гостро сприймає те, що колись доведеться закінчувати діяльність і передавати владу новому поколінню.

Зазначимо, що на минулому тижні міський голова Львова Андрій Садовий повідомив про те, що ніби то переможцем тендеру на постачання 100 автобусів до Львова за кошти кредиту Європейського інвестиційного банку є білоруський Мінський автозавод. Проти закупівлі за кредитні кошти білоруських автобусів рішуче виступив голова постійної депутатської транспортної комісії ЛМР Ігор Зінкевич.

comments powered by HyperComments