В Україні хочуть відновити виробництво літаків Ан-74

Неділя, 17 січня 2021, 19:38
Можливість відновлення випуску транспотного літака Ан-74 на ДП «Харківське державне авіаційно-виробниче підприємство» обговорювалося на нараді із віце-прем’єром Олегом Уруським
В Україні хочуть відновити виробництво літаків Ан-74

В Україні планують відновити виробництво транспортних літаків Ан-74, конструкція яких була створена у АНТК ім. Олега Антонова для експлуатації в умовах Крайньої Півночі. Серійне виробництво таких літаків розпочалося у 1986 році. Зараз виробництво літаків Ан-74 планується відновити у Харкові на ДП «Харківське державне авіаційно-виробниче підприємство». Про це йшлося на нараді на чолі із Віце-прем’єр-міністром – Міністром з питань стратегічних галузей промисловості України Олегом Уруським.

У цій нараді взяли участь представники центральних органів виконавчої влади, керівництво ДК «Укроборонпром» та окремих підприємств із його складу. Під час наради обговорювалися проблеми, із яким стикаються підприємства системи «Укроборонпрому».

Одне з ключових питань стосувалося відновлення виробництва літаків Ан-74 на ДП «арківське державне авіаційно-виробниче підприємство» та впровадження необхідних змін до нормативно-правових актів щодо покращення умов випуску продукції оборонного призначення.

«За результатами наради було ухвалено низку рішень, які стосуються важливості включення до державного оборонного замовлення постачання літаків Ан-74 до Збройних Сил України, проведення законодавчих ініціатив із покращення фінансового стану ДП «ХДАВП», – зазначив Олег Уруський. За його словами також на нараді обговорили необхідність внесення змін до законодавства України з питань ціноутворення продукції військового призначення та авансування державних контрактів за державним оборонним замовленням.

comments powered by HyperComments