У Порошенка вважають, що влада України хоче повернутися до енергетичної залежності від Росії

Субота, 16 січня 2021, 12:34
Так у партії «Європейська Солідарність» розцінили заяву в.о. Міністра енергетики України Юрія Вітренка про можливість відновлення експорту газу із Росії
У Порошенка вважають, що влада України хоче повернутися до енергетичної залежності від Росії

Теперішня влада України хоче повернути нашу країну до енергетичної залежності від Російської федерації – таку заяву оприлюднили у партії «Європейська Солідарність» екс-президента України Петра Порошенка.

У партії екс-президента назвали заяву в.о. міністра енергетики України Юрія Вітренка про плани уряду відновити експорт газу з Росії доказом намірів найвищого політичного керівництва держави повернути країну в енергетичну залежність від РФ.

«Підтверджується версія, яку «Європейська солідарність» озвучила кілька днів тому у своїй заяві, що провокація з невмотивованим підвищенням ціни на газ мала за мету обґрунтувати повернення України в газову кабалу до Кремля», – йдеться в заяві партії, яку було оприлюднено учора, 15 січня 2021 року.

Союзники Порошенка вважають, що оголошені Вітренком плани синхронізовані «з пропозиціями Бойка-Медведчука й перебувають у руслі ініціативи Коломойського за стратегічного розвороту України від Заходу в бік Росії».

«Усе це поставили на порядок денний саме тоді, коли «Газпром» стрімко втрачає позиції на європейському ринку, а Сполучені Штати посилюють зусилля, щоб заблокували будівництво Північного потоку. В цій критичній ситуації українська влада поспішає  Путіну на допомогу», – зазначають у «Євросолідарності». і називають «червоною лінією» неприйнятність відновлення експорту газу з Росії.

«Україна вже понад п’ять років не купує газу в Росії, і наша енергетична незалежність від агресивної імперії є одним із головним здобутків минулого десятиліття. Відступити від цього – це значить капітулювати перед Росією», – наголосили у політичній партії екс-президента.

Зазначимо, що сам Юрій Вітренко, який заявляє нині про можливість закупівлі газу у т.зв. «незалежних постачальників» із Росії за часів президентства Петра Порошенка обіймав високу посаду в «Нафтогазі України».

comments powered by HyperComments