Скандальний Дубінський хоче, щоб «Слуги народу» обговорили санкції проти нього якнайшвидше

П'ятниця, 15 січня 2021, 13:05
Олександр Дубінський просить керівництво «Слуги народу» якомога швидше провести засідання фракції у ВР, щоб обговорити запроваджені проти нього американські санкції
Скандальний Дубінський хоче, щоб «Слуги народу» обговорили санкції проти нього якнайшвидше

Нардеп від пропрезидентської фракції «Слуга народу» Олександр Дубінський наполягає на негайному проведенні засідання фракції у Верховній Раді. На цьому засіданні мають розглянути санкції Мінфіну США, запроваджені на початку цього тижня проти Дубінського. Про це пише «Інтерфакс-Україна», посилаючись на повідомлення нардепу від «Слуги народу» Олександра Качури у Telegram-каналі.
«Наполягаю на невідкладному проведенні засідання фракції, оскільки в засобах масової інформації та в соціальних мережах нашими політичними опонентами ця ситуація використовується як предмет шантажу Президента України і парламентської більшості, яка його підтримує», – йдеться в датованому 15 січня листі Дубінського голові фракції Давиду Арахамії, скан якого Качура оприлюднив. Дубінський вважає, що ситуація, яка склалася, потребує негайного обговорення та надання членам фракції інформації персонально від нього. Скандальний депутат розцінює американські санкції проти нього, яка «чергову брудну провокацію з боку своїх непорядних опонентів».
Копії листа, який Дубінський скерував Арахамії, отримали також голова партії «Слуга народу», а також перший заступник голови парламентської фракції «Слуг» Олександр Корнієнко.
Нагадаємо, що про те, що Вашингтон включив Дубінського у санкційний список із 11 осіб і організацій стало відомо у цей понеділок. Ці заходи запроваджено проти них, оскільки у Вашингтоні вважають, що вони втручалися у виборчий процес у США. У Мінфіні також кажуть,, що Дубінський і іще шість українців пов’язані із народним депутатом України Андрієм Деркачем, стосовно якого США запровадили санкції у вересні 2020 року «за спроби вплинути на президентські вибори в США 2020 року». Самого Деркача Мінфін у прес-релізі називає «російським агентом».
В той же час, Олександр Дубінський заперечує свої зв’язки із Андрієм Деркачем.
Заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук повідомила, що у фракції мають намір вивчити ситуацію щодо внесення депутата Дубінського до санкційного списку США.
13 січня радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що президент країни Володимир Зеленський не реагуватиме на американські санкції проти Дубінського. Пізніше керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак прокоментував санкції таким чином, що особи, які втручалися у виборчий процес у США мають бути покарані.

 

comments powered by HyperComments