Львівській телекомпанії, котра мовить на окуповану територію, продовжили ліцензію

Четвер, 14 січня 2021, 21:09
Телеканалу «Перший західний» (Львів) продовжили ліцензію на території з особливим режимом мовлення.
Львівській телекомпанії, котра мовить на окуповану територію, продовжили ліцензію

Національна рада продовжила цьому ліцензіату ще на рік термін дії дозволу на тимчасове мовлення – до 24 січня 2022 року. Компанія мовить на 21 ТВК у Бахмутівці Новоайдарського району Луганської області в аналоговому форматі.

Тим же рішенням від 14 січня, як повідомляє Нацрада з питань телебачення та радіомовлення, ухвалено прохання Національної громадської телерадіокомпанії України щодо збільшення потужностей передавачів на чотирьох частотах в місті Гірник Донецької області. Таким чином, сигналу українських радіостанції, котрі мовлять на лінії розмежування, додадуть потужності. Відповідно до прийнятого регулятором рішення, більш потужні передавачі будуть використовуватися на частотах: 90,7 МГц - «Українське радіо», 95,3 МГц - «Радіо Промінь», 95,7 МГц - «Голос Донбасу», 102,6 МГц - «Радіо Культура».

Конкретні цифри, до яких планується збільшити потужність, будуть названі в офіційному повідомленні, яке в Нацраді обіцяють оприлюднити пізніше.

Тим часом, більшість радіостанцій, які ведуть контрпропагандистське Кремлю мовлення, залишаються на малих потужностях - за даними сайту «Світ радіо», потужність українских радіостанцій (зокрема, «Армія FM», «Громадське», «Радіо НВ», «Радіо УНА») складає 300 Вт - 5 кВт. На думку експертів, навіть дозволене Нацрадою збільшення потужностей державного радіо все одно не переб'є «сигнал Кремля». Наразі передавачі російських радіостанцій (в тому числі і захоплені сепаратистами-окупантами у 2014 році у приватних українських радіостанцій) без усіляких ліцензій і дозволів видають сигнал орієнтовною потужністю 20-30 кВт кожен. За оцінками спостерігачів, російські FM-радіостанції можна чути навіть на заході Харківської області.

 

comments powered by HyperComments