Очільник українського МЗС Дмитро Кулеба розповів, чого очікує від зустрічі із угорським колегою

Четвер, 14 січня 2021, 14:14
До Києва із офіційним візитом має завітати голова МЗС Угорщини Петер Сійярто
Очільник українського МЗС Дмитро Кулеба розповів, чого очікує від зустрічі із угорським колегою

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба очікує від візиту свого угорського колеги Петера Сійярто розв’язання кризи, яка виникла після втручання угорських чиновників в українські вибори минулого року. Про це він заявив сьогодні на брифінгу в Києві, пише «Європейська правда».

«Візит плануємо, чекаю Петера в гості. Візит суто політичний, в принципі, він не планувався, ніяких засідань двосторонніх органів під нього не заплановано. Мета візиту – пошук шляхів подолання тієї кризи, яка виникла в контексті втручання окремих угорських посадовців у внутрішні справи України під час виборів минулого року», – заявив Дмитро Кулеба і додав, що виступає за конструктивні відносини і пошук рішень на основі взаємної поваги.

«Але якщо хтось цього принципу не дотримується і заступає за «червону лінію», буде одразу отримувати стусана від України. Якщо лінії не перетинаються, будемо дружити і розвивати взаємовигідне співробітництво»,а – сказав укранський міністр.

Зауважимо, що ініціатором переговорів стала Угорщина, втім, запрошення до зустрічі у Києві надійшло від української сторони. Нове загострення у відносинах почалося після серії обшуків, проведених СБУ на Закарпатті, та повідомлень про кримінальні провадження проти посадовців-угорців.

Лідер товариства угорської культури Василь Брензович, що став одним із фігурантів розслідувань, на початку грудня залишив Україну. Криза додатково загострилася після некоректних заяв представників угорської партії влади про ситуацію в Україні.

comments powered by HyperComments