«Слуги народу» визначаться щодо призначення Вітренка на посаду Міністра енергетики 25 січня

Четвер, 14 січня 2021, 09:46
За словами заступника очільника фракції «Слуг народу», засідання фракції заплановане на 25 січня
«Слуги народу» визначаться щодо призначення Вітренка на посаду Міністра енергетики 25 січня

Парламентська фракція «Слуга народу» на засіданні 25 січня визначиться, чи знову подаватиме кандидатуру Юрія Вітренка на посаду міністра енергетики, повідомив перший заступник голови фракції Олександр Корнієнко, пише «Інтерфакс-Україна».

«У нас буде засідання фракції на початку тижня. Після зняття локдауну ми вже зможемо це зробити 25 січня. Ми визначимося, чи будемо знову подавати кандидатуру пана Вітренка на цю посаду», – сказав Корнієнко на брифінгу в середу в Києві.

Він нагадав, що, згідно із законодавством, подає кандидатуру на посаду міністра фракція «Слуга народу» за правом монобільшості. За словами Корнієнка, поки що фракція спостерігає за діяльністю Вітренка на посаді в. о. міністра енергетики, «зокрема за його участю в історії зі зниженням тарифів, впорядкуванням тарифів, за його ідеями, за його лідерством у цій непростій ситуації».

Зазначимо, що Кабінет Міністрів України призначив колишнього виконавчого директора НАК «Нафтогаз України» Юрія Вітренка першим заступником міністра енергетики 21 грудня 2020 року. Одночасно на нього було покладено обов'язки міністра. Перед цим Вітренко, якому 17 грудня у Верховній Раді не вистачило 40 голосів за призначення першим віце-прем'єром – міністром енергетики України, подав декларацію як кандидат на посаду заступника міністра енергетики.

comments powered by HyperComments