Голова Конституційного Суду Тупицький уже є підозрюваним

Середа, 13 січня 2021, 19:37
Отож, коли він прилетить в Україну, в аеропорту йому не будуть вручати підозру
Голова Конституційного Суду Тупицький уже є підозрюваним

Голова Конституційного суду України Олександр Тупицький наразі є підозрюваним, тому жодних процесуальних дій після його прильоту в аеропорту не планується, наголошують в Офісі генерального прокурора. Про це повідомляє ІА «Інтерфакс-Україна».

«Тупицький вже має статус підозрюваного, він був повідомлений про підозру належним чином і за законною процедурою. Тому жодних процесуальних дій в аеропорту не планується», – повідомили в прес-службі Офісу генпрокурора.

Сам Тупицький заявив, що йому з власних джерел в Офісі Президента відомо про плановане йому вручення підозри ввечері, 13 січня, після повернення його з родиною до Києва в будівлі аеропорту.

«Це є черговою спробою дискредитувати його як суддю та голову Конституційного суду України», – йдеться в заяві, опублікованій на сайті КС у середу.

Тупицький також зазначив, що нині йому підозру відповідно до вимог Кримінального процесуального кодексу України не вручено, а вручення повідомлення про підозру має відбутися виключно в рамках належної правової процедури.

За словами журналіста, колишнього нардепа і члена наглядової ради «Укрзалізниці» Сергія Лещенка, Тупицькому може бути висунута ще одна підозра.

«Йдеться про можливе порушення Тупицьким статті 364 – а саме, перевищення повноважень після того, як він провів збори суддів і сам себе відправив у відпустку, вже будучи в статусі відстороненого», – стверджує Лещенко.

Суддя Тупицький підозрюється в підкупі свідка і введенні в оману суду шляхом завідомо неправдивих свідчень свідка. 28 грудня Офіс генерального прокурора направив президенту України клопотання про відсторонення Тупицького з посади судді КС терміном на два місяці, а 29 грудня глава держави підписав відповідний указ.

6 січня Сергій Лещенко повідомив, що Тупицький того ж дня полетів на відпочинок в Дубаї.

comments powered by HyperComments