Одна доза китайської вакцини від COVID-19 в Україні коштуватиме біля півтисячі гривень

Середа, 13 січня 2021, 15:04
У компанії «Лекхім», яка підписала угоду на постачання вакцини «CoronaVac» із китайським виробником, запевняють, що ціна буде однаковою для усіх
Одна доза китайської вакцини від COVID-19 в Україні коштуватиме біля півтисячі гривень

Вартість однієї дози китайської вакцини від COVID-19 «CoronaVac», яку виготовляє компанія «Sinovac Biotech» для українців складатиме біля 500 гривень. Про це повідомила «Українська правда. Життя» посилаючись на інформацію компанії «Лекхім», яка закуповує для України 5 мільйонів доз китайської вакцини.

За словам голови Наглядової ради компанії «Лекхім» Валерія Печаєва, ціна вакцини буде однаковою для усіх покупців в Україні.

«Щоб не було перепродажів, для всіх буде єдина ціна – 504 гривні», – пояснив Валерій Печаєв і зауважив, що ціна на вакцину залежить від курсу долара США.

«Ціна може бути навіть меншою, адже продаж буде здійснюватися в гривнях. Все залежить від того, як буде рухатися курс долара.

Якщо курс долару залишиться хоча б такий же  – вона буде меншою», – розповів Печаєв і додав, що рентабельність угоди із постачання китайської вакцини проти COVID-19 складатиме для компанії «Лекхім» усього 3 – 4%.

Зазначимо, що українська група фармацевтичних компаній «Лекхім» уклала угоду із китайською компанією «Sinovac Biotech» на постачання у І півріччі 2021 року 5 мільйонів доз вакцини «CoronaVac» проти коронавірусу. Крім того, «Лекхім» планує розпочати виробництво вакцини китайської компанії «Sinovac Biotech» від COVID-19 в Україні – компанії уклади угоду терміном на 5 років і планують виробництво основного переліку вакцин в нашій державі.

comments powered by HyperComments