Зеленський не реагуватиме на американські санкції проти Дубінського

Середа, 13 січня 2021, 08:16
Про це заявив радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк учора в коментарі «Радіо «Свобода»
Зеленський не реагуватиме на американські санкції проти Дубінського

Володимир Зеленський, як Президент України, не буде реагувати на санкції, які США запровадило по відношенню до нардепа із фракції «Слуга народу» Олександра Дубінського. Про це учора в коментарі «Радіо «Свобода» заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк, пише «Інтерфакс-Україна».

«А чому саме президент повинен на це реагувати, а не керівництво фракції, наприклад? Дубінський – депутат. І первинна реакція – це прерогатива депутатського корпусу і насамперед фракції «Слуга народу». Саме так правильно»,а – заявив Подоляк.

Зазначимо, що у понеділок 11 січня Вашингтон включив до санкційного списку щодо України 11 фізичних осіб і організацій. Під санкції потрапили сім громадян України, зокрема народний депутат із фракції «Слуга народу» Олександр Дубінський, і чотири розміщені, за даними Мінфіну США, в Україні організації. Ці заходи запроваджено проти них, оскільки у Вашингтоні вважають, що вони втручалися у виборний процес у США.

За повідомленнями Мінфіну США, ці фізичні особи пов'язані з народним депутатом України Андрієм Деркачем, стосовно якого США запровадили санкції у вересні 2020 року «за спроби вплинути на президентські вибори в США 2020 року». Самого Деркача Мінфін у прес-релізі називає «російським агентом».

Дубінський уже заявив, що заперечує свій зв'язок з народним депутатом України Андрієм Деркачем.

У депутатській фракції «Слуга народу» мають намір вивчити ситуацію щодо внесення депутата Дубінського до списку санкцій США проти фізичних осіб і організацій України за втручання у вибори, сказала заступник глави фракції Євгенія Кравчук.

comments powered by HyperComments