Мінські домовленості для України – можливості наступних кроків практично вичерпані

Понеділок, 11 січня 2021, 13:21
Так вважає Міністр України із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Рєзніков
Мінські домовленості для України – можливості наступних кроків практично вичерпані

За словами українського Міністра із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Рєзнікова, можливості для імплементації наступних безпечних кроків у рамках Мінських домовленостей «практично вичерпані». Про це Рєзніков написав у статті для «Atlantic Council», повідомляє «LIGA.net».

Олексій Рєзніков каже, що не дивлячись на певний прогрес, Україна не досягнула будь-яких «вирішальних проривів» у мирному процесі по Донбасу із 2015 року.

«Просування до миру залежить від готовності Росії, чи, точніше, від її небажання покласти край конфлікту. Можливості для наступних безпечних кроків в рамках діючих домовленостей практично вичерпані», – заявляє Рєзніков.

Український міністр також зазначив, що Україна не піде на кроки, які можуть іще більше дестабілізувати теперішню ситуацію на Донбасі.

«Ми не ризикнемо розв’язувати повномасштабну війну у Східній Європі», – резюмував Олексій Рєзніков.

Зауважимо, що на початку листопада минулого року Олексій Рєзніков зауважив, що для України зараз найважливіше «не взяти назад тимчасово окупований Донбас», адже це «пухлина, із якою ми не знаємо, що робити».

comments powered by HyperComments