У вибуху газогону на Полтавщині вважають винним екс-нардепа Ігоря Мосейчука

Понеділок, 11 січня 2021, 10:54
Такої думки дотримується керівництво АТ «Лубнигаз», яке просить правоохоронців перевірити причетність колишнього нардепа Ігоря Мосейчука до вибуху на магістральному газогоні Уренгой – Помари – Ужгород 9 січня цього року.
У вибуху газогону на Полтавщині вважають винним екс-нардепа Ігоря Мосейчука

Керівництво АТ «Лубнигаз» просить правоохоронні органи перевіритьи причетність Нардепа України минулого скликання Ігоря Мосейчука на причетність до вибуху на магістральному газогоні Уренгой – Помари – Ужгород, який стався 9 січня поблизу села Калайдинці, що на Полтавщині. Про це повідомляє «Українська правда» із посиланням на АТ «Лубнигаз» і самого Ігоря Мосійчука.

«Мосійчук на своїй сторінці у «Facebook» перший повідомив про те, що вибух – спрямована диверсія та звинуватив свого опонента підприємство «Лубнигаз», яке Мосійчук намагається захопити не перший рік.

Ці брехливі звинувачення пролунали набагато ранiше, нiж власник газопроводу «Укртрансгаз» або ДСНС взагалі проiнформували про сам факт аварії, не кажучи вже про її можливi причини.

Як Мосійчук може стверджувати про диверсію, як причину аварії, раніше ДСНС, «Укртрансгазу»? Що це? Брудний наклеп на опонентів чи може диверсію здійснив він сам?

Мосійчук сам має судимість за тероризм, він планував вибух, за що й провів за ґратами більше 3 років», – йдеться у повідомленні АТ «Лубнигаз».

Зазначимо, що АТ «Лубнигаз» уперше публічно заявило про спробу рейдерського захоплення з боку групи Мосійчука ще 3 липня 2017 року. Зараз, на думку керівництва підприємства, Мосійчук знову здійснює тиск на підприємство, застосовуючи відверту брехню, особисті погрози та масове цькування.

«Зважаючи на вищевказане, очивидно, що Мосійчук має мотив та відповідний досвід для здійснення диверсії на газопроводі аби звинуватити «Лубнигаз» і врешті-решт захопити підприємство. Він та його спільники мають бути перевіренні відповідними органами на можливу причетність до вибуху»,а – резюмують в АТ «Лубнигаз». і просять розглядати цю інформацію як публічне звернення до Нацполіції, СБУ та органів прокуратури, а також готують додаткові заяви до цих органів.

У відповідь на звинувачення зі сторони АТ «Лубнигаз» Ігор Мосійчук заявив, що в момент аварії під Лубнами «під кришуванням ПАТ «Лубнигаз» відбувалася несанкціонована врізка в магістраль з метою крадіжки газу і газоконденсату та подальшому продажу на своїх незаконних заправках в Лубнах, які створив та кришує директор ТД «Лубнигаз», громадянин РФ Максим Дунін».

Зазначимо, що у ДСНС України причиною вибуху і пожежі на ділянці магістрального газогону Уренгой – Помари – Ужгород біля села Калайдинці, що на Полтавщині стала розгерметизація газогону із наступним факельним горінням. Вранці 10 січня у МВС повідомили, що на місці розгерметизації газопроводу Уренгой – Помари – Ужгород більше немає горіння.

comments powered by HyperComments