У Кремлі згадали висловлювання Зеленського про початок ІІ світової війни і напад на Польщу

Неділя, 27 грудня 2020, 17:33
За словами речника Володимира Путіна Дмитра Пєскова, висловлювання Зеленського «сильно різонули не тільки слух, але й серце не тільки Путіна»
У Кремлі згадали висловлювання Зеленського про початок ІІ світової війни і напад на Польщу

Під час свого інтерв’ю телепрограмі «Москва. Кремль. Путін», яка виходить на телеканалі «Росія-1» речник президента Росії Дмитро Пєсков нагадав Зеленському, що його висловлювання, щодо початку ІІ світової війни не сподобалося не тільки Путіну, але «й величезної кількості ветеранів». Про це пише «Українська правда».

Майже рік тому, в січні 2020 року, в день відзначення 75-річчя визволення нацистського концтабору Аушвіц-Біркенау в Польщі Зеленський заявив: «Польща та польський народ першими – першими – відчули на собі наслідки злочинної змови тоталітарних режимів. Це призвело до початку Другої світової війни та дозволило нацистам запустити смертоносний маховик Голокосту».

Це висловлювання речник Путіна Пєсков назвав помилкою. «Це була величезна помилка, особливо в рік 75-річчя Перемоги», – заявив Пєсков і додав, що на його думку, такі висловлювання «сильно різонули не тільки слух, а й серце не тільки Путіна, а й величезної кількості ветеранів... та й взагалі всіх, хто живе на території колишнього Радянського Союзу, чиї предки брали участь у цій війні – всіх їх сильно різонуло, у самій Україні дуже багато таких».

Зазначимо, що в історичному контексті, з огляду на укладання між СРСР і нацистською Німеччиною «Пакту про ненапад» із таємними протоколами, який історики називають «Пакт Молотова-Ріббентропа», висловлювання Зеленського є цілком слушними, адже 2 вересня 1939 року на Польщу із Заходу напала Німеччина, а 17 вересня 1939 року східний кордон Другої Речі Посполитої перейшли війська радянських «визволителів», фактично атакувавши Польщу із тилу. Що ж до слів Пєскова, то вони свідчать про те, що нинішня Росія не готова визнати помилки навіть радянських лідерів, які зазнали публічного осуду в останні роки існування СРСР (в епоху Горбачова), ба більше – такі речі, як «Пакт Молотова-Ріббентропа» і пов’язані із ними дії де-факто засуджувалися в самому Кремлі, коли його господарем був Борис Єльцин.

comments powered by HyperComments